Skip to content

Dit is wie wij zijn

Maak kennis met VanMeijel als werkgever!

Op weg naar digitaal bouwen

VanMeijel. Ooit begonnen op een zolderkamer van Frans van Meijel, op een IBM PC met een flikkerend scherm vol code.

Inmiddels zijn we als familiebedrijf uitgegroeid tot één van de grootste werkgevers voor hogeropgeleiden in de polder.

Sinds de oprichting in 1987 werken we namelijk aan één doel: de bouw digitaal maken. Met onze oplossingen willen we bouwbedrijven helpen om die stap naar digitalisering te zetten. Willen we ze blij maken. Want bouwen kan écht simpeler. Samen met ruim 100 collega’s werken we dagelijks aan dit succes, in Emmeloord én in Eindhoven. En daar zijn we trots op.

70 %

Marktaandeel Infra

70% van de bedrijven in de Infra, met meer dan 20 werknemers, werkt met de software van VanMeijel. 

110

Aantal werknemers

Ieder jaar verwelkomen wij 15 tot 20 nieuwe medewerkers!  Ben jij daar één van?

11,580 mld

Productiewaarde door ons pakket

Jaarlijks wordt er meer dan 11 miljard euro, van de productie in de bouw, door ons systeem verwerkt.

Al meer dan 30 jaar een familiebedrijf

Werken bij VanMeijel, betekent werken voor een familiebedrijf. We hebben een eigen, duidelijke visie die gericht is op de toekomst.

Onze medewerkers zijn niet bang om de handen uit de mouwen te steken. Wij zijn open, persoonlijk én nuchter. Bij VanMeijel hebben medewerkers veel vrijheid en verantwoordelijkheid, zodat iedereen zijn plek kan vinden in de organisatie.

Dit zijn onze klanten

Door heel Nederland, maar ook in België en op de Nederlandse Antillen, helpen wij bouwbedrijven op weg naar efficiënter werken. Een groot deel van onze klanten zijn middel- tot grote infrabedrijven. Maar verder zijn onze klanten bouwers in de breedste zin van het woord: van wegenbouwers en grondverzetters, tot transportbedrijven, afvalverwerkers en internationaal actieve baggeraars. 

Op welke manier onze klanten ook bouwen: wij weten dat bouwprojecten dynamisch zijn. Omvangrijke projecten brengen complexe processen en uitdagingen met zich mee. Bijvoorbeeld de uitdaging om informatie altijd en overal beschikbaar te hebben, tot op de bouwplaats. Of de uitdaging om te digitaliseren en nieuwe ICT in de organisatie te gaan gebruiken, wat vraagt om ander gedrag. 

Daarom helpen wij onze klanten om te digitaliseren met verstand van zaken. Om nieuwe manieren van werken en samenwerken eigen te maken. Want onze focus ligt op tevredenheid. Samen werken we keihard om onze klanten succesvoller te laten zijn in wat zij doen.

Slimmer bouwen? Processen automatiseren

Hoe zorgen we ervoor dat bouwbedrijven efficiënter kunnen werken? Door processen te optimaliseren. Bij VanMeijel houden we ons niet alleen bezig met digitaliseren, maar ook met automatiseren.

De bouwplaats is een bolwerk van processen. Processen die beter, makkelijker en slimmer kunnen. Denk aan hoe een registratie op de bouwplaats leidt tot een factuur bij de opdrachtgever. Of hoe de digitale goedkeuring van een pakbon leidt tot betaling bij de leverancier. Of hoe je op basis van een 3D model een bouwproject volledig kunt aansturen. Het automatiseren van deze processen vraagt om meer dan een losse module, een stukje software of een enkele functionaliteit. Het vraagt om inlevingsvermogen en abstract denkvermogen. Wij staan in de schoenen van de bouwer. Want als we de klant begrijpen, begrijpen we de processen. En zo adviseren wij over verbeteringen. 

Technologische ontwikkelingen en de datarevolutie blijven ons uitdagen. Bij VanMeijel kijken we als DevOps organisatie continu hoe we deze technieken zó kunnen inzetten, dat bouwen simpeler wordt.

We zijn volop bezig in de cloud, met Internet of Things, machine learning en bijvoorbeeld Artificial Intelligence. Dat doen we in scrum teams. Welke mogelijkheden zitten erin? Welke kansen doen zich voor? Technologie is hét fundament van ons platform om onze klanten op weg te helpen in het digitale tijdperk.

Waarom wij jouw nieuwe uitdaging zijn

In een blijvend veranderende wereld, veranderen wij mee. Dat vraagt om flexibiliteit en lef, maar het biedt je ook een hoop kansen. Daarom krijg je bij VanMeijel naast duidelijke verantwoordelijkheden ook veel ruimte voor creativiteit. Omdat we het samen beter weten dan alleen. Omdat we ons niet anders voordoen dan we zijn. En omdat we gewoon ontzettend veel leuks te bieden hebben.