Skip to content

Sales Executive

Nederland, Flevoland, EmmeloordCustomer Success

Functieomschrijving

Krijg jij energie van het ontwikkelen van nieuwe markten en het adviseren van bedrijven om complexe vraagstukken te vertalen naar IT-oplossingen? Maak dan kennis met VanMeijel!


Wat houdt de functie in, passen wij bij elkaar?
Als business developer is het jouw doel om nieuwe relaties met bedrijven in de bouw en aanverwante sectoren op te bouwen. Je doet marktverkenning door middel van een marktonderzoek. Je vindt het daarom belangrijk om te weten waar de klant behoefte aan heeft en voor welke uitdagingen hij staat. Je bent in staat om de uitdagingen van de klant te vertalen naar concrete doelen en businesscases. Vervolgens maak je de vertaalslag naar onze producten en kunt de prospects hierover adviseren.


Hoe kan een werkweek eruit zien?
Je week is gevarieerd! Zo houd je je bezig met met leadgeneratie en het opbouwen van ons netwerk. Je doet marktonderzoek om vanuit kennis organisaties te benaderen en aansluiting te vinden. Daarnaast organiseer je strategiesessies met prospects. Ook geef je live impressies van onze specifieke functionaliteiten en/of oplossingen. Je werkt veel samen met onze marketingafdeling. Gezamenlijk draag je zorg voor een goede vindbaarheid in de gehele klantreis. Onderdeel hiervan is het opzetten en uitvoeren van campagnes. Ook maak je offertes en zorg je voor de juiste opvolging.


Wat verwachten we van jou?
Je kan goed gesprekken voeren op verschillende niveaus: op een strategisch niveau met bijvoorbeeld de directie en business management, en op een operationeel niveau met IT’ers en gebruikers. Je weet hierbij in elke situatie de juiste prikkelende vragen te stellen. Je bent in staat om empatisch door te vragen op de pijnpunten, ook als je merkt dat de prospect het een moeilijk onderwerp vindt. We verwachten tevens van jou dat je kunt experimenteren met nieuwe technieken/tooling, ten behoeve van het optimaliseren van je resultaat. Het uitwerken van een business case voor de klant is iets dat je graag doet en waarvan je de toegevoegde waarde in ziet.


Wat vinden we belangrijk?

  • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding, bij voorkeur richting commerciële economie of bedrijfskunde;
  • Je hebt een commerciële instelling, bent sterk in acquisitie- en sales vaardigheden, met bewezen successen;
  • Je hebt ervaring met marktonderzoeken en je hebt ervaring in en met het vak van pre-sales;
  • Je hebt ervaring met consultative selling in ICT en/of op strategisch niveau;
  • Je draag verantwoordelijkheid voor het realiseren van je omzettarget en vergaande klanttevredenheid.


Wat bieden we jou?
Werken bij VanMeijel betekent een goed arbeidsvoorwaardenpakket met een marktconform salaris, opleidingsmogelijkheden en veel zelfstandigheid en vrijheid voor ideeën. Ook heb jij de vrijheid in de uitvoering van jouw werkzaamheden, we werken veel vanuit huis. In jouw functie sta jij aan het stuur van je eigen ontwikkeling. Een laptop is uiteraard onderdeel van je functie, evenals een telefoon en een leaseauto. Daarnaast hebben wij een zeer goede pensioenregeling en je komt te werken bij een innovatief fris familiebedrijf.

Waarom VanMeijel?
VanMeijel is een innovatief familiebedrijf met oog voor de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Wij zijn gespecialiseerd in automatisering van bouwbedrijven, waarbij innovatie en kwaliteit voorop staat. We zijn innovatiepartner van onze klanten, waarbij we de relatie steeds verder uitbouwen.


Enthousiast geworden?
Heb je het gevoel dat we jou omschreven hebben in bovenstaand profiel? Solliciteer dan via onderstaand formulier! Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Samantha Bal, 06 - 57 60 30 65 of stuur een mail: sbal@vanmeijel.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Vereisten

.

Emmeloord
Customer Success

of

VanMeijel