Skip to content

5 vragen aan Rémi, stagiair systeembeheer bij VanMeijel

Stage lopen bij VanMeijel? Dat kan! We hebben altijd ruimte voor creatieve studenten die ons kunnen verrijken met een frisse blik en nieuwe ideeën. Op het gebied van IT, maar ook op veel andere gebieden. Rémi ging de uitdaging aan. Hij loopt stage op de afdeling Systeembeheer bij VanMeijel. Hoe hij zijn stage ervaart? Vijf vragen aan Rémi:

Vertel, wie ben je?! “Ik ben Rémi Posthumus, ik ben 18 jaar oud en ik woon in Emmeloord. Mijn hobby’s zijn gamen in het weekend en afspreken met vrienden. Daarnaast heb ik heb een bijbaantje bij de Albert Heijn en sinds februari loop ik twintig weken stage bij VanMeijel op de ICT afdeling. Ik ondersteun hier Systeembeheer.”

Hoe ziet jouw stagedag eruit? “Ik begin de dag om 9 uur samen met Hans, de systeembeheerder. We starten met het inventariseren van tickets. Tickets zijn meldingen van collega’s die een technisch probleem of een storing hebben. Het is onze taak om deze tickets op te lossen. Momenteel hebben we weinig tickets, wat een goed teken is natuurlijk! Daarnaast onderhouden we het systeem en de technische infrastructuur. Ook doe ik diverse onderzoek en denk bijvoorbeeld aan een onderzoek naar anti-virus software. Verder kijken we per dag welke opdrachten er voor ons liggen, en als collega’s hulp nodig hebben met IT of andere technische zaken, staan wij voor ze klaar.

Wat vind je van je stage tot nu toe? ‘’Ik vind het leuk, er is altijd veel te doen. VanMeijel biedt mij veel kennis en zelfstandigheid. Ik vind het leuk om uitdagende opdrachten te krijgen, waarbij je wordt getriggerd om iets verder te denken dan dat je geleerd hebt. Verder is de sfeer binnen VanMeijel erg gezellig. Het is wel jammer dat er nu niet zoveel mensen op kantoor zijn door de huidige corona-omstandigheden. Als de afdeling Development er is, vind ik het een stuk gezelliger. Zij zijn altijd druk met van alles en ik vind het leuk om af en toe wat van hun werkzaamheden mee te krijgen.”

‘’Ik vind het heel fijn om alles zelf in de hand te hebben.‘’

Wat wil je verder nog leren bij ons? ‘’Ik wil graag volledig kunnen meedraaien. Ik ben al goed in zelfstandig werken en ik kan snel werkzaamheden oppakken. Ik vind vooral variatie in het werk fijn, zodat je met verschillende werkzaamheden kort bezig bent. Bijvoorbeeld een computer in elkaar zetten of een kleine software aanpassing en daarna iets anders.”

En je toekomst, hoe zie je dat voor je? “Met deze stage wil ik mijzelf verder ontwikkelen en groeien in wat ik kan. Wat ik later wil worden? Dat weet ik dat nog niet precies. Ik merk dat IT mij goed ligt en dat ik iets wil doen in de richting van IT management of leidinggeven. Maar voor ik zover ben, wil ik graag eerst mijn MBO afronden en starten met een HBO opleiding en vanuit daar kijk ik graag verder.