Skip to content

Consultant worden? Dat kan! Hidde ging je voor…

Naam: Hidde Breukelaar

Functie: Consultant via het traineeship

 

Waarom VanMeijel?

“Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging op een plek waar ik me thuis zou voelen. Als je bij VanMeijel binnen komt krijg je te horen: iedereen is bereid om je te helpen, mààr we verwachten ook een proactieve zelfstandigheid van jou. Dat klonk mij goed in de oren. En het was waar: iedereen staat in de wandelgangen open voor een praatje en collega’s zijn bereid om je te helpen waar nodig. Met IT had ik overigens altijd al affiniteit, met de bouw nog niet heel veel. Maar dat heb ik geleerd in het traineeship. Vanuit Customer Care ben ik begonnen met het leren kennen van de klanten, de organisatie en de werkwijze. Vanuit hier ben ik consultant geworden en nu spreek ik dagelijks klanten. Ik help ze met het verbeteren van hun bedrijfsprocessen aan de hand van onze software.”

“Bij mijn vorige functies had ik steeds het gevoel: dit is het nèt niet. Nu ben ik consultant bij VanMeijel en denk ik: dit is het net wèl!”

Hoe vind je het om dagelijks met onze klanten in contact te staan? “Dit is precies wat ik leuk vind om te doen. In mijn loopbaan had ik vaak het gevoel: dit is het net niet voor mij. Nu ben ik gaandeweg en lerend consultant geworden binnen een jaar. Als ik nu met klanten in de weer ben voel ik: dit is het net wèl! Ik ben inhoudelijk bezig met processen, bespreek wensen met klanten, werk wisselend remote of op locatie. Samen werk je in het project naar een succesvolle oplevering. Die uiteindelijke tevredenheid: daar doe je het voor. Het mooie is dat je naast het zakelijke aspect ook een informele relatie opbouwt in de samenwerking met klanten. Je leert elkaar echt kennen.”

Wat maakt het consultancy vak volgens jou zo mooi? “Je bent continu inhoudelijk bezig. Je voegt écht waarde toe. Daarbij het sociale aspect. Ik ben een sociaal persoon en vind het dus leuk om met mensen te werken. Anders zou ik dit werk niet willen doen.”